tiistai 16. kesäkuuta 2015

Testissä - Cybex Arc Trainer

Cybex Arc Trainer on ollut markkinoilla vuodesta 2003. Cybexin insinöörit kehittivät laitteen joka kestää aikaa ja käyttöä. Arc Trainerin salaisuus on liikerata ja sen kyky ottaa vastaan myös kovia tehoja. Cybex on lähestynyt kestävyyssuoritusta ergonomian kautta ja onnistunut luomaan ergonomisesti toimivan ja tehokkaan laitteen. Nykyään Arc Trainerin 525AT mallin voi toiminnoiltaan muuttaa 770AT:n iPadin avulla.



- Arcin liikerata tekee käyttäjän työstä ergonomista ja kuormittaa polvea selvästi vähemmän kuin ellipsilaite, tai "elliptical" joiden mielletään olevan nivelten kannalta helliä. Ellipticalin liikerata on nimensä mukaisesti ellipsin muotoinen , mun taas Arcin liikerata muodostaa kaaren. Ellipticalissa jalkaa on työnnettävä eteenpäin aktiivisesti - liike kuormittaa polvea. Arc Trainerissa takana oleva jalansija tulee eteen samalla kuin painat toista jalansijaa taakse, polvea kuormittamatta.



- Arcin toinen erinomainen piirre on se, että sillä voi tehdä koviakin intervalleja, laite ottaa kovat tehot mukisematta vastaan. Tämän johdosta Arc Trainer on saavuttanut suosiota huippu-urheilussa, sekä kuntoutuksessa että fysiikkaharjoittelussa.

-  Arc Trainer on kompaktin kokoinen ellipsilaitteisiin verrattuna. Laite mahtuu lattialle hieman juoksumattoa pienempään tilaan. (192 x 81 x 159 cm tai 770 malli 196 x 93 x 159 cm). 625 ja 770 mallit tuottavat itse oman sähkönsä, joten ne voi salilla sijoittaa vapaammin kuin sähköä vaativat laitteet.

Laitetta kannattaa ehdottomasti testata jos pohtii salin cardiolaitteistoon jotain uutta!
525AT mallia pääsee testaamaan Imatralla Endurance Fanatics salilla, tervetuloa.

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Miten Cybex istuu tuotevalikoimaamme?

Olemme profiloituneet 1980-luvulta saakka soututarvikkeiden ja Concept2 tuotteiden myyjinä, ja vuodesta 2009 myös Wattbiken maahantuojina. Olemme ottaneet askelen eteenpäin yhdessä kumppanimme, Ruotsalaisen Concept Träningsredkapin kanssa. CTR on Euroopan suurin Cybex edustaja, joka huolehtii ja varustaa mm. sekä Tukholman kaupungin että Ruotsin armeijan kuntosalit.
Cybex kiinnittää erityistä huomiota biomekaniikkaan laitteita kehittäessään. Soutuvalmentajalle tämä käy järkeen, sillä kaikki soutajat tietävät että hyviin tuloksiin vaaditaan hyvin viritetty vene. Nimenomaan soutajan työskentelyasennon tulee olla hyvä jotta veneellä pääsee huipputuloksin. Tämä pätee luonnollisesti myös kuntosalilla. 

Kuntosalilla biomekaanisesti huolellisesti tehty laite auttaa paitsi parempiin tuloksiin, on se myös turvallisempi käyttäjälleen. Cybex ei ole kaikkein edullisin välinesarja, mutta kuten muillakin aloilla, laadusta kannattaa hieman maksaa, sillä se maksaa itsensä takaisin tekemisen laatuna ja laitteiden kestävyytenä.