maanantai 2. toukokuuta 2016

Wattbike mobiiliapplikaatio

Wattbike mobiilapplikaatio toimii sekä iOS että Android ympäristöissä. Se on samalla harjoituspäiväkirja, testiapulainen, reaaliaikainen tehonseurantaväline ja paljon muuta. Applikaatio toimii Bluetooth signaalin avulla. Wattbike monitoreissa BLE signaali on ollut vakiona nyt vähän yli vuoden. BLE monitorin voi päivittää mihin tahansa Wattbikeen, freeridea lukuun ottamatta. Lisätietoa https://www.wattbike.com/fi/hub . Wattbike hubin kautta treenidatan voi jakaa esim Stravaan jne. 

 

Mitä kaikkea applikaatio tarjoaa;

Just ride / vapaa ajo
Ensin applikaatio ja puhelin paritetaan, käytännössä applikaatio näyttää päällä ja riittävän lähellä olevat monitorit niiden numeron perusteella. Sinun tulee valita oikea numero ja aloittaa treeni. Voit valita tehonäytön, tekniikkanäytön tai keskiarvonäytön joita voit seurata ja tarvittaessa vaihtaa näyttöä pyyhkäisemällä. Treenin jälkeen saat harjoituspalautteen sekä applikaation että Wattbiken monitorin ruudulle. Harjoitus tallentuu myös profiiliisi Wattbike Hubiin. 

Valmiit harjoitukset
Kun syötät Wattbiken monitoriin ja applikaatioon omat tietosi skaalaa laite Fysiologi Eddie Fletcherin tekemät harjoitukset juuri Sinulle. Tarvittavia tietoja ovat ikä, paino, 3min tulos watteina tai FTP. Nämä saat selville myös testaamalla 3 min testin tai 20 minuutin FTP testin applikaation ollessa päällä. Treenit ovat haastavia ja motivoivia, kestävyydestä nopeuteen! Valmiissa harjoituksissa ruudun alareunassa näkyy koko treenin profiili ja isolla näytöllä hetken tavoiteteho, syke ja kadenssi. Punainen kertoo että ollaan kaukana tavoitteesta, ja vihreä sen, että ollaan lähellä. Välissä on vielä keltainen. Itse pyrin seuraamaan kadenssia ja watteja, sykkeet tulevat sitten perässä! Tämä kuva on vetojen välistä ja syke on edellisestä pätkästä vielä korkealla. Kaikkiaan treenit ovat sekä kovia että motivoivia!

 
Testit
Applikaatiossa on 3minuutin testi ja 20 minuutin testi, jotka voit tehdä milloin tahansa. Testitulokset tallentuvat applikaatioon ja skaalaavat harjoitukset Sinulle sopiviksi. Maksimaaliset testit ovat aina haastavia, testi kuitenkin ohjaa harjoittelua. Tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija ja kuntoilija haastaa kyllä itsensä kovempaankin vetoon! 

Harjoitusohjelmat
Appliaatiossa on myös muutama harjoitusohjelma, joita voit toteuttaa tavoitteittesi mukaan. Varsinaista huippu-urheilijan ohjelmaa applikaatio ei sisällä, mutta erittäin toimivia kuntoilijan ohjelmia kyllä. Uskon että valmiit harjoitukset toimivat myös huippu-urheilijan treeneinä. Ohjelmia ja harjoituksia tulee applikaation kehityksen myötä lisää. 

Tekniikkaharjoittelu
Wattbike applikaatio tallentaa hubiin myös polaarisen voimakäyrän, näet tämän ominaisuuden avulla myös tekniikkasi kehittymisen harjoittelun myötä. Tämä on erinomainen ominaisuus esimerkiksi kuntoutustilanteessa, puhumattakaan normaalia treeniä, jossa tekniikkaelementin tulisi olla aina mukana. 

Etävalmennus
Appsin ja hubin avulla valmentaja voi seurata treenejä etänäkin, applikaation hubiin tallentama palaute on tarkkaa ja riittävän monipuolista että valmentaja näkee hyvin missä urheilija menee. Etävalmennus ei koskaan täysin korvaa valmentajan läsäoloa ja face to face palautetta, mutta joissakin tilanteissa näistä voi olla suurikin apu.  

Kannattaa tutustua! Applikaation avulla treeniin saa kummasti lisää tarkkuutta, uusia virikkeitä ja motivaatiota!

Veikko Sinisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti