perjantai 1. huhtikuuta 2016

Cybex SPARC

SPARC - poskettoman tehokasta kuntoilua

Tutustuin viime viikonloppuna Cybexin uutuuteen, SPARC:iin joka on varsin mielenkiintoinen laite noin ensituntumalta. 

Laite toimii ilmanvastuksella ja siinä on myös magneettivastus. (Vastus riittää taatusti kovemmallekin treenaajalle) Liikerata on luonnollinen ja suora, kuten Cybexin ARC-trainerissa. Vastus tuntuu luonnolliselta ja pehmeältä.

Tein voimaharjoittelun lämmittelyssä muutaman 30" vedon minuutin palautuksella ja täytyy sanoa että laite toimii HIIT harjoittelussa todella loistavasti. Tehoa voi laittaa niin paljon kun reisistä löytyy ja liikettä voi vielä tehostaa pitämällä käsillä vastaan kahvoista. Monitori näyttää tehoa ja aikaa ja siinä on myös intervallitoimintoja, joita en ehtinyt kokeilemaan. 

Näkisin että laite toimii voimaharjoittelussa, intervalliharjoittelussa ja myös kestävyysharjoittelussa. Testasin (kuva) laitetta myös jäähdyttelyyn kovan Wattbike session päälle ja tehot pysyivät riittävän alhaalla myös pidempiä kestävyysharjoituksia ajatellen. 


  
SPARC soveltuu erinomaisesti CF - boxeihin, tavalliselle saleille, palolaitoksille ja kuntoutukseen. Uskon että urheilussa SPARC on omiaan esimerkiksi jenkkifudikseen, rugbyyn, jääkiekkoon ja myös kestävyyslajien cross trainingiin. 

Kannattaa käydä testaamassa laite Forever Myllypurossa, toistaiseksi näitä on Suomessa vain yksi! Hinnaltaankin laite asettuu varsin kohtuulliseksi verrattuna esimerkiksi juoksumattoihin ja moniin cross-trainereihin. 

Vaimoni kommentti laitteesta oli se, että tuollainen pitäisi saada kotiin, ja kieltämättä en pidä ajatusta lainkaan huonona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti